Our Work.

Down

Renovation and Addition work

We take great care and pride in remaining spaces for our clients. We take into account how you live in your current space, how you wish it to function and ways in which it can become more energy efficient. Some of our favorite spaces we've reimagined include the following projects.

Start your project
View: List view Grid view
  • Tarrytown Residence Renewed

    Tarrytown Residence Renewed

    What makes this home a unique is that it demonstrates a complete remodeling and updating on the interior from a home originally designed in 2000 with the “Craftsman” style in mind to the Modern style - while retaining many of the positive features of the original design by the owner/architect.
    View this Project
  • House On Bell Mountain

    House On Bell Mountain

    A client's request for an open floor plan that would blur the distinction between indoor & outdoor living areas while still providing a significant amount of privacy for the occupants brought about this distinctly contemporary design motif that is also healthy to live in, well constructed, and very energy efficient.
    View this Project
  • Central Austin Remodel

    Central Austin Remodel

    What's noteworthy about this central Austin remodel is that the “bones” of the original house were essentially left intact or recycled. There was a conscious effort to work with as much that was salvageable as we could while allowing for the lifestyle of the new owners. The Family Entrance porch, Garage, Carport, and existing floor plan were left intact. Existing wood floors were salvaged where possible. A few minor shifts in window locations and the addition of a door from the new Kitchen area to a proposed Deck was added. The success of this project was the result of finding the right balance between budget and the sustainable features incorporated into the home. By locating the stairwell and high windows properly, we were able to provide for passive cooling through thermal siphoning without adding additional cost to the client. Additionally, deep overhangs provide shading and an added layer of protection at doors and windows, protecting them from moisture infiltration and reducing future maintenance issues. Home build by: Kennen Kahanek Custom Builder, Inc.
    View this Project
  • Clarksville Commercial

    Clarksville Commercial

    The environment in which people work has proven to affect their productivity and performance on the job. Just as bright dispositions can reflect and create an enthusiastic workplace, so, it is found, can something as simple as the amount and quality of lighting in the room.
    View this Project
  • Missouri Remodel

    Missouri Remodel

    This holistic or “whole house” design approach was adopted from the inception of this project to ensure that this contemporary designed home would achieve the following  goals : beauty, comfort,  energy and resource efficiency, durability, lower maintenance, within an environmentally conscious,  healthy and safe environment.
    View this Project
  • Spring Hollow

    Spring Hollow

    Our clients were looking for a home to renovate in the Austin area when they found a simple brick one story 1970s home that had been neglected for many years. The front yard sloped down to the front of the home allowing water to gather and there had been an inexpensive addition done at the rear of the house. The floor plan was characterized by a series of rooms clustered together around a sunken living room with no connection to the outside. The front yard would be leveled to help channel water around the house.  Most of the exterior brick was replaced with Hardiplank siding and the remaining brick was painted to lighten the exterior.  Exterior windows and doors were replaced with Marvin Integrity brand windows. The rear addition was stripped off and replaced with a new screened porch, with a vaulted ceiling and fireplace, and a new deck. The sunken living room was filled and the many interior walls were removed, tremendously brightening up the interior.  A new kitchen was designed with much of it now opening up into the living room. New fixtures, finishes, mechanical systems and wood floors were added throughout the home. A basic builders box was given a new lease on life, bringing its image and function into the 21st century, providing our clients with an efficient, sustainable, and effective way to repurpose this average home into a high performance efficient living environment.
    View this Project
Back to Top