Our Work.

Down

Commercial work

The environment in which people work has proven to affect their productivity and performance on the job. Just as bright dispositions can reflect and create an enthusiastic workplace, so can something as simple as the amount and quality of light in the room. when carefully planned and incorporated with other energy-efficient measures, natural daylighting will result in a high-performance building.

Start your project
View: List view Grid view
  • Grandveiw Condominiums

    Grandveiw Condominiums

    We at Barley|Pfeiffer Architecture apply the idea of natural "daylighting" to every project we design to make for the best use of natural lighting within the office or classroom. This is a simple concept that, when carefully planned and incorporated with other energy-efficient measures, will result in a well conceived, successful, and enjoyable building.
    View this Project
  • Renovation with a View

    Renovation with a View

    This residence consisted of two side by side penthouse condominiums in an early 1960s era residential tower. The two units were efficiently connected with one unit dedicated to the clients’ living, dining, kitchen, and mezzanine spaces and the other to be used as a master suite and study. It was a unique accomplishment to functionally integrate the mezzanine level into the plan because it added several secondary bedrooms and an additional bathroom.
    View this Project
  • Clarksville Remodel

    Clarksville Remodel

    This historical structure in Old West Austin is in a protected neighborhood planning area.  The challenge was to maintain a historical reference while meeting the needs to update and restore the duplex into two homes that would be comfortable and energy efficient to live in.
    View this Project
  • Lost Pines Art Center and Sculpture Garden

    Lost Pines Art Center and Sculpture Garden

    In the center of downtown Bastrop, Texas, sits a city block that is home to the Powell Cotton Seed Mill, silos, and other outbuildings, built in the early 1900‘s. Over the years these buildings were used for many things, most recently a junk yard/auto reclamation shop.  The mill is a pole barn structure, with wood posts sunk into the ground, dirt floors, and old growth pine used to frame the building all covered with a corrugated metal skin.

    The local Bastrop Fine Arts Guild purchased the property with the intent of repurposing the site into the Lost Pines Art Center, a regional arts facility housing a gallery, offices, studios, a foundry, hot glass shop, ceramics, and gift shop.  Along with those uses, a large part of the grounds would be dedicated to green spaces to house gatherings and art shows. Due to the extreme deterioration of the Mill’s wooden structure, it will be disassembled with the material and corrugated metal skin reused into the new flagship gallery and offices.  The remaining existing buildings will be renovated.

    View this Project
Back to Top